Blogi

Verkkokauppatilausten pakkausmateriaaleista

Kaikki verkkokauppatilausten lähettämisessä käyttämäni materiaalit ovat joko toisten yrittäjien ylijäämää tai itselle saapuneiden lähetysten säästettyjä paketteja ja suojamateriaaleja. Toistaiseksi verkkokauppani on niin pieni, että ylijäämällä ollaan pärjätty eikä uutta pakkausmateriaalia ole tarvinnut hankkia.

Joskus pakettini ovat suloisia, joskus hieman humoristisen suloisia, jonkun mielestä hyvin rumia. Saatan ”mainostaa” brändejä, joita ei ole enää edes olemassa, käyttämällä heidän vanhoja teippejä tai muuta vastaavaa. Pääasia on, että pakkausmateriaaliin ei menisi turhaan uusia materiaaleja ja että tuotteet säilyvät kuljetuksen ajan ehjänä. Pienen ’Projektipirkko’ tarran saatan lisätä paketin kylkeen merkkinä omasta brändistäni.. 🙂

Pakkausten tuottajavastuu laajeni vuoden alussa koskemaan myös pieniä yrityksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Projektipirkko on velvollinen huolehtimaan markkinoille saattamiensa pakkausmateriaalien jätehuollon järjestämisestä. Huolehdin tästä käytännössä siten, että olen liittynyt osaksi pakkausten tuottajayhteisöä, joille maksan kierrätysmaksuja tuottamani pakkausjätteen perusteella.

Toivon, että minulta sinulle matkannut paketti saa kenties uuden elämän seuraavan lähetyksen mukana, tai päätyy oikein lajiteltuna kierrätykseen.

Kiitos jokaisesta tilauksesta <3

Heli
Projektipirkko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *