Blogi

Mohairia sisältävän neuletyön purkaminen

Neuleliivi nimeltä Laila All rights reserved projektipirkko.fi mohairlanka silkkimohair neuleen purkaminen

Ups! Jep, oli yksinkertainen neule tai ei, harvemmin kuitenkaan pystyy täysin välttyä erehdyksiltä. Joskus on vaan pakko purkaa!

Neuletyön purkaminen on aina yhtä ihanaa… Mutta mohairlangan purkaminen vielä ihanampaa! Oletko säkin halkonut hiuksiasi mohairia sisältäviä neuletöitä purkaessasi? Tässä vinkki, jonka bongasin taannoin somesta!

Pahoittelut, etten nyt osaa vinkata tilille, josta tämän vinkin opin – mainitse ihmeessä jos tiedät! Haluan kuitenkin jakaa vinkin, sillä julkaisin juuri mohairlankaa sisältävän neuleohjeen liiviin nimeltä Laila. <3

Mohairia sisältäviä neuletöitä purettaessa törmää yleensä ongelmaan, että kuidut takertuvat toisiinsa. Lanka on höttöistä ja purkaminen tuntuu vaikealta, lähes mahdottomalta ilman vaaraa, että onnistuu katkaisemaan langan kiskoessaan.

Ongelmaan on onneksi olemassa helpotuskeino!

Nimittäin pakastin!

Sulje neuletyö pussiin ja laita pakastimeen toviksi niin että neule ehtii kylmetä. Ota pois ja kokeile nyt purkaa väärin mennyt osa neuletyöstä!

Ootko kokeillut tätä? Auttoiko sun mielestä?

Pakastin ei ole ollenkaan hullumpi kapistus neuleiden kanssa muutenkaan. Mikäli ostat lankoja tai neulevaatteita käytettynä, tai epäilet että omiin lankoihisi on kömpinyt tekstiilituholaisia – laita pussiin ja pakkaseen useammaksi vuorokaudeksi. Neule ei kärsi, mutta kuokkavieraille voit sanoa hyvästi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *