Blogi

Neuleliivi nimeltä Laila – ensimmäinen neuleohjeeni

Helppo ja yksinkertainen neuleohje valmistuu kauniista ja muhkeasta silkkimohairista. Sopii käytettäväksi yhdessä poolojen ja kauluspaitojen yllä, kuin takin alla lisälämmikkeenä.

Ensimmäinen neuleohjeeni on nyt julkaistu! Wipii!

Neuleliivi Laila on helppo ja yksinkertainen neule, joka syntyi alunperin täysin omaan tarpeeseen. Mulla on aikoja, jolloin neuleohjeiden tarvii tarjota haastetta ja aikoja, jolloin ohjeiden pitää olla mahdollisia toteuttaa vaikka keskittymiskyky olisi olematon.

Olin jo pari vuotta sitten hankkinut Knitting for Oliven ihanaa pehmeää silkkimohair lankaa, ja alkanut tekemään siitä neuletakkia ohjeesta. Ohjeen neuletakki oli ihana ja upea ja ohjekin ammattilaisen tekemä ja laadukas. Aloitin takkia ainakin kaksi kertaa, kolmannella yrityksellä pääsin jo pidemmälle, mutta heti kun alettiin vaatia enemmän keskittymistä ja ohjeen tarkkaa lukemista — ei vaan tullut mitään. Halusin, että neulominen tuottaa rentoutusta, eikä stressiä. Neuletakin alku, ja ihanat langat jäivät pitkiksi ajoiksi lymyämään kaappiin. Aina kun avasin kaapin tai menin kaapin ohi, tiedostin sisällä piilottelevan aarteen ja ahdistuin. ”Enkö nyt tuota muka saa tehtyä?”

Pitkän pallottelun ja somessa avautumisen jälkeen heräsin tilanteeseen ja päätin ottaa langat toiseen käyttöön. Yksi stressin aihe vähemmän, kun päätin että neuletakkia ei nyt tässä hetkessä tule.

Ja kas, nyt minulla on neuleliivi Laila, jonka ohjeen halusin jakaa myös sulle. Ohje on ostettavissa PDF-tiedostona myös täältä mun nettiputiikista – Projektipirkon puodista! Laila on täydellinen neulottava silloin kun keskittymiskykyä ei ole, et jaksa tavata ohjetta jatkuvasti ja haluat samalla seurata lempisarjaasi, kuunnella luennoilla tai jutella kavereiden kanssa.

Se sopii käytettäväksi kaikkina vuoden aikoina, myös keväällä ja kesäöinä. Oon tykännyt yhdistää sen poolopaidan tai kauluspaidan kanssa. Välillä lisännyt sen takin ja paidan väliin lisälämmikkeeksi. Super yksinkertainen, mutta super toimiva!

Ota tää työn alle, ja tägää mut somessa! Haluaisin kovasti nähdä teidän luomuksia ja minkä värisiin liiveihin päädyitte! <3

<3,

Heli
Projektipirkko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *