Blogi

Ompelusanastoa

HALIPYYHE aikuisille www.projektipirkko.fi

Ompelusanastoa

Ompelusanastoa, jota käytän Halipyyhkeen ompeluohjeessa.

Ovatko nämä termit sulle tuttuja?

Huolittelu

Huolittelu estää kankaan purkautumisen. Huolittelu tehdään saumurilla tai vaihtoehtoisesti ompelukoneen siksak tai muulla huolitteluompeleella.

Apukiinnitys/tukitikkaus

Ommellaan ennen varsinaista tikkausta, yleensä saumanvaran puolelle. Apukiinnitys pitää yksityiskohdan oikealla paikallaan varsinaista saumaa ommeltaessa.

Tikkaus/päällitikkaus

Ommel, jonka tarkoitus on joko kiinnittää tukea tai koristella. Ommellaan kankaan tai sauman päälle näkyviin.

Trenssiommel

Hyvin tiheästä siksak-ompeleesta muodostuva lyhyt tukiommel, jota Halipyyhkeessä käytetään tukemaan ja vahvistamaan tiettyjä kohtia käytössä.

Taitehakki

Hakki on ompelun suuntamerkki. Taitehakki kertoo, mistä kohtaa käänne taittuu.

Auki silitys

Saumanvarat silitetään auki, eli kulkemaan vastakkaisiin suuntiin.

Pääntie

Kohta vaatteessa, josta pää sujahtaa läpi, ja joka ympäröi kaulaa. Haliohjeessa kohta, johon huppu kiinnitetään.

Halkio ja halkion pohja

Halkio tuo vaatteelle käyttömuokavuutta ja mahdollistaa liikkuvuutta. Halkion pohja on se kohta, jossa ommel loppuu ja halkion reunat avautuvat.

Kädentie

Kohta sivusaumassa, josta käsi kulkee läpi ja johon hiha kiinnitetään.

Mikä on Halipyyhe?

Halipyyhe on nk. kylpyanorakki, joka toimii saunatakkina, kylpytakkina, oloasuna, uimapyyhkeenä, uimakoppina, rannalla, mökillä, kotona, yökylässä, avannon jälkeen – lista voi vaan jatkua.

Halipyyhe on mun omaa suunnittelua, ja tein sitä vuoden verran ensin valmiina vaatteena myyntiin. Halin malli on unisex, ensimmäisen testimallin teinkin mun miehelle uimareissuille! Sen jälkeen se on ollut hänellä käytössä, joka ikinen päivä, kesästä talveen ja talvesta kesään.

Halin ohjetta tein siinä sivussa, mitä muut yrityshommat ja elämä antoi periksi. Nyt Halipyyhkeen ohje on julki, ja hankittavissa mun verkkokaupasta ja se on tehty just sulle. Mikäli tuntuu että sun kotona ja elämässä olis Halin mentävä kolo, käy ihmeessä pienyrittäjän nettipuodissa ostoksilla ja päästä luovuus valloilleen <3

Pirkko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *