Blogi

Halipyyhkeen tarinaa

HALIPYYHE aikuisille www.projektipirkko.fi

Halipyyhkeen tarinaa

Mikä on Halipyyhe?

Halipyyhe on vohvelikankaasta valmistettu unisex-mallinen kylpyanorakki, joka toimii saunatakkina, kylpypyyhkeenä, oloasuna, uimakoppina muutamia mainitakseni. Halipyyhettä voi käyttää kotona, mökillä, uimareissuilla, saunan jälkeen, avantoon mennessä, kyläreissuilla ja matkoilla. Siinä on iso tasku, vankka ripustuslenkki sekä suuri kaksinkertainen huppu. Materiaali on pehmeää imukykyistä 100% puuvilla vohvelikangasta, joka on tarpeeksi paksu kuivaamaan, mutta suhteellisen ohut, jotta se kuivuu helposti.

Miten ja miksi se syntyi?

En niin paljon välitä tavallisten saunatakkien malleista. Vyö aukeaa helposti ja sen sellaista. Nämä nyt ovat sinänsä pikku juttuja, mutta idea väljästä saunapaidasta jäi päähäni hautumaan jokunen vuosi sitten. Idea ja projekti ei ollut aiemmin löytänyt tilaisuuttaan ideoiden toteutuslistalta, ennenkuin mieheni alkoi kaipaamaan uimareissuille pyyhettä ja uimakoppia. Ensimmäinen Hali olikin testimalli hänen käyttöönsä ja se oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä. Ei ole päivää, ettei tuo ensimmäinen Halipyyhe ole hänellä käytössä.

Tein Halipyyhkeitä ensin vain tilauksesta, mutta olen haaveillut pitkään siitä, että suunnittelisin ja tekisin myyntiin ompeluohjeita. Halipyyhe on ollut tosi suosittu, ja kaavaa kysytty tosi paljon! Olen siitä niin mielissäni! Yli vuoden päivät malli kehittyi ja ompeluohje rakentui muiden tekstiilialan töiden ohessa. Oli testikierrokset testiompelijoiiden kanssa ja video-ohjeiden kuvaukset yms. Toukokuussa sain ohjeen siihen malliin, että uskalsin päättää päivän julkaisulle. Nyt ohje on julki ja saatavilla täällä omassa pikku verkkopuodissani.

Onko se sinun oma design?

Halipyyhe on täysin mun oma design. Olen suunnitellut, kaavoittanut, testannut ja valmistanut sen täysin itse. Olen koulutukseltani vaateartesaani ja pyrin kaavoissani toteuttamaan zero waste-periaatetta mahdollisimman pitkälle. Hali onkin siitä ihana malli, että vaikka se ei ole täysin nollahukka projekti, siitä on mahdollista saada sellainen, sillä ylijäämäpalat ovat järkevän kokoisia esimerkiksi kasvopyyhkeiksi, hiuspannoiksi tai sen sellaisiksi.

Mitä materiaalia Halipyyhe on ja mistä kangas on peräisin?

Paras materiaali tähän käyttöön ja malliin on tähän mennessä ollut puuvillavohveli, jota hankin suomalaiselta maahantuojalta. Kangas on Oeko-tex sertifioitu ja se valmistuu Turkissa.

Mistä nimi ’Hali’?

Mietin nimeä hartaasti, mutta koska se oli super vaikeaa, päätin ottaa someystäväni mukaan nimi-ideointiin! Sieltä ihanan @nooraeko ehdotuksesta nousi nimi ’Helin halaus’ ja siinä kiteytyi mielestäni niin hyvin Halin henki ja se mitä haluan tekemiselläni maailmaan tuoda, niin nimeksi tuli sitten Halipyyhe. <3

Saako sitä ostaa sinulta valmiina?

Kyllä! Halipyyhe on nyt myynnissä sekä ompeluohjeena, mutta edelleen tietenkin myös valmiina vaatteena! Valmiin Halin voit tilata minulta 3-4 viikon toimitusajalla. Toimitusaika on hieman pidempi siksi, että teen Halit vasta tilauksesta. Perusväreinä toimivat laventelin lila ja musta, mutta myös muita värejä voi toivoa. Malli on UNISEX, ja kokoluokka XXS-XXXL.

Haluaisin tehdä Halin itse, myytkö kaavaa ja ompeluohjetta?

Kyllä! Halipyyhe on nyt myynnissä sekä ompeluohjeena että valmiina vaatteena! Ihanaa, että oot inspiroitunut – odotan innolla minkälaisen Halin saat aikaan <3

Olisin kiinnostunut lasten kokoisesta Halista, onko sellaista mahdollista saada?

Lasten koot on mahdollista saada kustomoituna. Ota minuun yhteyttä sähköpostitse heli@projektipirkko.fi niin sovitaan tarkemmin. Tarvitsen lasten kokojen tilausten yhteydessä muutamat mitat, jotta Halista tulee juuri sopiva. <3 Lasten koot ovat tulossa myös valmiskokoisiin Haleihin ja ompelukaavoihin, mutta aikataulusta en osaa ihan vielä sanoa. 🙂 Ihanaa, että lasten koot kiinnostavat myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *